Persoonlijke uitvaart steeds belangrijker

Steeds meer Nederlanders willen graag een persoonlijke en intieme uitvaart. Toch hebben veel mensen hiervoor nog niets geregeld.

De prijzen van zowel de uitvaart als de grafrechten blijven stijgen. Gemiddeld kost een uitvaart inmiddels zo’n € 8.000. En dat kan zo maar € 12.000 of meer worden als u een grafmonument wilt of andere wensen heeft. Als dan blijkt dat er te weinig geld is voor het afscheid, kan dat extra verdriet voor nabestaanden betekenen.

Uitvaartverzekering: premie of koopsom
Wanneer er genoeg vermogen in de nalatenschap zit, kan de uitvaart natuurlijk uit de erfenis worden betaald. Maar eigenlijk is het veel logischer en overzichtelijker om een bedrag voor uw uitvaart te reserveren. Door middel van een uitvaartverzekering bijvoorbeeld.

De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering is afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst van het bedrag dat u uitgekeerd wilt krijgen. Maar ook uw leeftijd speelt een rol: hoe jonger u bent, hoe minder u betaalt. Naast een uitvaartverzekering waarvoor u maandelijks of jaarlijks premie betaalt, kunt u ook kiezen voor een koopsompolis. U legt dan eenmalig een bedrag in.

Natura- of kapitaalverzekering?
Er zijn grofweg twee soorten uitvaartverzekeringen: kapitaal- en natura-verzekeringen. De eerste keert een geldsom uit waarmee uw nabestanden de uitvaart kunnen bekostigen. Deze variant is bij veel mensen favoriet. Bij een natura-verzekering bepaalt u van tevoren uw uitvaartwensen. De kosten ervan betaalt de verzekeraar rechtstreeks aan de uitvaartondernemer en andere betrokken partijen. Eventuele extra’s moeten uw nabestaanden uit andere middelen betalen.

Bijverzekeren
Heeft u een uitvaartverzekering die al een tijd geleden is afgesloten? Dan bestaat de kans dat de polis niet meer voldoet aan uw wensen. Door de prijsstijgingen van zowel de grafrechten als de uitvaartkosten kan het verzekerde bedrag te laag zijn. In dat geval kan het verstandig zijn om bij te verzekeren.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw uitvaart nu al financieel te regelen? Neem dan gerust contact met ons op.24-09-2020
Kvk nummer 58141448| WFT nummer 12042013| Disclaimer | PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top