WKR en employee benefits onder de loep

Het kabinet heeft besloten om dit jaar de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling (WKR) te verhogen naar 3 procent over de eerste 400.000 euro van de loonsom. De verruiming is eenmalig en bedoeld om werkgevers tegemoet te komen in de coronatijd. Goede aanleiding om de voorzieningen voor uw medewerkers weer eens onder de loep te nemen.

De Werkkostenregeling houdt in dat u als ondernemer een bepaald percentage van het totale fiscale loon kunt besteden aan onbelaste vergoedingen voor uw werknemers. Dat wordt de vrije ruimte genoemd. Sinds 1 januari van dit jaar mocht u voor die vrije ruimte 1,7 procent over de eerste 400.000 euro van uw loonsom rekenen, over het bedrag daarboven 1,2 procent.

Loonsom 400.000 euro
Door de coronacrisis is hierin een wijziging gekomen. In plaats van 1,7 procent mag u 3 procent van dat eerste deel van uw loonsom onbelast benutten. Het is een eenmalige verruiming die alleen voor dit jaar geldt. Als de totale loonsom binnen uw organisatie minimaal 400.000 euro is, heeft u door de verruiming 5.200 euro extra te besteden aan uw werknemers. Gunstig voor hen, maar ook voor uzelf. Want u hoeft over de vergoedingen geen werkgeverslasten te betalen zolang u de vrije ruimte maar niet overschrijdt. Reken wel goed uit of uw loonsom wel op minimaal 400.000 euro uitkomt, voor u uzelf gelukkig prijst. Misschien heeft u als gevolg van de coronacrisis afscheid moeten nemen van tijdelijke of vaste arbeidskrachten, waardoor de loonsom lager uitvalt.

Waardering voor uw medewerkers
De extra vrije ruimte is een uitkomst nu door de coronacrisis veel werknemers thuis werken. Zij zijn daardoor meer kwijt aan voedsel, water en elektriciteit. U kunt nu dankzij de extra vrije ruimte een thuiswerkvergoeding geven. Of u kunt uw waardering laten blijken met een bloemetje of een cadeaubon. Er gelden een aantal regels voor hoe u de vrije ruimte mag besteden. Dat zijn wettelijke regels, maar ook in de cao, arbeidsovereenkomst of het personeelshandboek kunnen er afspraken over zijn opgenomen.

Collectieve verzekeringen
De verwachting is dat ook na corona medewerkers een of meer dagen thuis hun taken uitvoeren. De verandering nodigt uit om uw onbelaste vergoedingen vanuit de WKR en uw employee benefits weer eens onder de loep te nemen. Hoe sluiten die op elkaar aan? En passen de voorzieningen nog bij de wensen van uw medewerkers? Misschien is er meer belangstelling voor collectieve verzekeringen of wilt u meer naar een cafetariamodel waarbij medewerkers meer keuzemogelijkheden hebben. Wij gaan graag met u in gesprek over de extra’s die u uw werknemers op verzekeringsgebied kunt bieden. Neem contact op met ons kantoor om een afspraak te maken.19-09-2020
Kvk nummer 58141448| WFT nummer 12042013| Disclaimer | PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top