Forse premiestijging maakt overstappen aantrekkelijk
Alle zorgverzekeraars hebben de premie van de basisverzekering voor 2017 flink verhoogd, soms wel met 10 procent. Nu u met zo’n forse prijsverhoging te maken krijgt, loont het de moeite om na te gaan of overstappen gunstig is.

Forse premiestijging maakt overstappen aantrekkelijkHet Zorgverzekering Informatie Centrum heeft berekend dat de Nederlandse consument in 2017 gemiddeld 7,2% meer gaat betalen voor de basiszorgverzekering. De nieuwe premie komt gemiddeld uit op 109,50 per maand, 8,50 euro meer dan dit jaar. De eerdere schatting van Minister Schippers – een gemiddelde stijging van 3,50 euro per maand – bleek dus veel te optimistisch.

Dit jaar wel vergelijken
Naast een hogere premie voor de basisverzekering, is er ook een goede kans dat u voor de aanvullende verzekering meer gaat betalen. Al met al bent u dan volgend jaar een stuk duurder uit voor de zorg dan dit jaar. Misschien heeft u tot nu toe nooit overwogen om over te stappen. Maar de prijsstijging die nu voor de deur staat, maakt premies vergelijken dit jaar wél aantrekkelijk.

Lagere zorgpremie
Overigens heeft u verschillende mogelijkheden om uw zorgpremie verder te drukken:

Een verzekering die aansluit op uw zorgwensen
U heeft tot 31 december 2016 de mogelijkheid om uw huidige zorgverzekering te beëindigen. En dan heeft u tot 1 februari 2017 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten (die overigens wel op 1 januari 2017 ingaat). Wij helpen u graag een keuze te maken. Neem contact op met ons kantoor om uw verzekeringswensen door te geven en van ons te horen welke zorgverzekering daar het beste op aansluit.



(06-12-2016)