Uw huis levensloopbestendig
Uw kinderen zijn de deur uit en een deel van uw woning wordt daardoor minder gebruikt. Wilt u dan verhuizen naar een kleiner huis of een appartement? Of blijft u liever zo lang mogelijk op uw vertrouwde stek? Overweeg dan eens of u uw woning moet aanpassen.

Uw huis levensloopbestendigHet huis waar u al zo lang woont en waar u uw kinderen heeft zien opgroeien. De prettige band met mensen uit de buurt en de vertrouwdheid van de nabijgelegen winkels. Een woning die bovendien groot genoeg is voor logeerpartijtjes van kinderen, kleinkinderen en vrienden. Ja, er zijn beslist veel redenen om niet te verhuizen naar een andere woning als u wat ouder wordt. Maar zijn de voorzieningen in uw huis zodanig dat u daar nog enkele decennia op een prettige manier kunt blijven wonen?

Inrichting aanpassen
Als u nog jaren in uw huidige woning blijft wonen, kan het zijn dat de inrichting u op een gegeven moment tot last wordt. Dat kunt u voorkomen door uw woning op tijd levensloopbestendig te maken. Denk bijvoorbeeld aan verlaagde drempels, beugels bij het toilet en in de badkamer, een traplift en betere verlichting. Maar ook aan kleinere of grotere verbouwingen, bijvoorbeeld voor bredere deuren, een inloopdouche, een aangepaste keuken en een slaap- en badkamer op de begane grond. Of misschien wil een van uw kinderen het huis betrekken, terwijl u in een compleet nieuwe mantelzorgwoning in de tuin gaat wonen.

Financieel advies
Een verbouwing om de woning geschikt te maken voor toekomstig gebruik, kost geld. Gelukkig kunt u de nodige veranderingen stap voor stap doorvoeren en daarvoor een meerjarenplan opstellen. Wij helpen u graag met een financieel plan hiervoor. Neem dan contact op met ons kantoor.(02-08-2016)