Medicijnen mee op vakantie
Een vakantie boeken, de koffers pakken en een reisverzekering sluiten. Dat zijn voor de meeste mensen de belangrijkste stappen voor een buitenlandse vakantie. Maar soms is er meer te regelen. Bijvoorbeeld wanneer u medicijnen meeneemt.

Medicijnen mee op vakantieMedicijnen meenemen de grens over mag niet altijd zomaar. Bepaalde middelen die onder de Opiumwet vallen kunnen in het buitenland namelijk streng verboden zijn. Dat zijn bijvoorbeeld sterke pijnstillers, bepaalde slaapmiddelen en kalmeringsmiddelen, medicinale cannabis, medicijnen tegen ADHD en sommige medicijnen tegen epilepsie. Weet u niet of uw medicijnen daar ook onder vallen? Raadpleeg dan uw apotheker. Als u de medicijnen gedurende uw reis nodig heeft, kunt u een officiële verklaring aanvragen bij het CAK (Centraal Administratiekantoor). Daarmee zijn bezit en gebruik van de middelen gelegaliseerd.

Medicijnen op reis
Waar moet u verder aan denken als u medicijnen mee wilt nemen op vakantie?

Medische hulp in het buitenland
Of u nu medicijnen meeneemt of niet, het is belangrijk dat kosten voor medische hulp in het buitenland goed verzekerd is. Hoe is dat bij u geregeld? Heeft u een aanvullende zorgverzekering waarin deze kosten zijn opgenomen? Of is dit risico meeverzekerd op uw reisverzekering? Neem contact op met ons kantoor en wij checken voor u vertrekt of u in het buitenland goed verzekerd bent.(12-07-2016)